Vuosikokous 15.3.2014

Maaliskuisesta lauantaista ei oikein pystynyt sanomaan, oliko kevät vai talvi. Räntää satoi ja ilma oli kolea.

Helsingin yrittäjänaisten saliin oli kokoontunut monta innokasta jäsentä kuuntelemaan ennen virallisten asioiden käsittelyä miten kasvit ja kukat ovat innoittaneet taiteilijoita jo antiikin ajoista lähtien. Saimme asiantuntijavieraaksemme Heinolan kaupunginmuseon johtajan Kari-Paavo Kokin.

IMG_2983

Tyylit ovat vaihtuneet, mutta kukka- ja kasviaiheet ovat pysyneet. Akantinlehti on koristanut tuolien selkämyksiä, taulujen kehityksiä ja koruja jo antiikin ajoista lähtien.

akantti

Barokin aikaan tulppaani kukoisti maalauksissa tekstiileissä ja huonekalujen koristemaalauksissa. Rokokoon aikaan pyrittiin lähelle luontoa. Meissenin posliinitehtaan posliinikukat näyttivät hätkähdyttävän luonnollisilta. Saksalaisten kukka-aiheet ovat olleet esikuvina myös Arabian koristeille.  

tulppaani kannussa

Aikoinaan kotirouvat ja hienostonaiset kirjailivat ristipistotöitä tyynyiksi ja huonekalujen päälisiksi. Tuolloin ei tarvinnut notkua facebookissa tai lähetellä sähköposteja. Huoneet tapetoitiin kukkatapeteilla ja puutarhakalusteet saattoivat näyttää luonnon osista tehdyiltä.

Esitelmän jälkeen nautittiin kahvit ja sitten aloitettiin virallinen osuus. Asialistalla olikin paljon päätettävää.

Puheenjohtajana jatkaa Leena Luoto. Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Leena Ahtila, Mervi Ruotsalainen ja Liisa Saarni, jotka valittiin Tina Wessmanin, Vuokko Cocon ja Tuula Halmirinteen tilalle. Hallituksessa varsinaisena jäsenenä jatkaa Virpi Pakaslahti ja varajäsenenä Johanna Vireaho. Tuula Brusila valittiin jatkamaan varajäsenenä.

Toimintasuunnitelma sai hyväksynnän, samoin ehdotetut muutokset sääntöihin. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan. Lopuksi valittiin edustajat Puutarhaliiton vuosikokoukseen (Leena Alanen, Julia Burman ja Minna Hakala) ja Naisjärjestöjen keskusliiton kevätpäiville (Vuokko Coco ja Virpi Pakaslahti)

Ennen kotiinlähtöä jokainen pakkasi mukaansa Lord Nelsonin lahjoittamat tomaatin siemenet sekä Esbaun antamat ravinnepuikot. Kiitokset lahjoittajille. Näillä eväillä kevättoimet voi aloittaa.

siemenet_77X4430

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *